onsdag den 9. maj 2012

RUMMELIGHED OG NETVÆRKSMAD

Det er store lokale på hjørnet af Korsgade, hvor man kan sidde inde og følge bussen dreje op i Griffenfeldsgade. Stort. Nu er det en Netværkscaféen, hvor der serveres klassisk dansk frokostret mellem 11 og 13.30. En ret, og det er dagens ret. På billedet er det hakkebøf, men jeg har også nydt flæskestegsdandwich eller smørrebrødsplatte. Alt for 35 kr. med vand til.

Der er beskedent og hyggeligt indrettet med voksduge og et sofahjørne. Cafeen er en del af Askovgårdens aktiviteter. Men det var ikke den første beboer på adressen. Frem til 1970'erne lå her Taarup - forretning for tøj til store mænd. Og dermed er genbrugsforretningen Det GuleSkørt heller ikke den første beklædningsbutik i lokalerne. Men de er ret godt egnet til tøjsalg - med de store vinduer.

Man kan se på indretningen at det var en fin butik for en halvtreds år siden - blandt andet på parketgulvet og den elegante trappe op til første sal. Det var den gang Griffenfeldsgade var en aktiv handelsgade.

Andre aktiviteter har der også været - fx. da det var Solidaritetshuset Cikaden, hvor et antal af forskellige bevægelser mødtes - Vietnam - Sydafrika og Mellemamerikakommitteerne fx. Deres arkiv lå, hvor Det Gule Skørt nu har tøjbutik - hvor der var et omfattende arkiv af stencillerede eller fotokopierede småskrifter om kampen for retfærdighed og en bedre verden. Men slidaritetsmiljøet er spredt nu. På et tidspunkt - siger én kilde - gik der for meget salsa i det, og for lidt ansvar for efterfølgende oprydning. Men det er en anden historie... Nogle af foreningerne er rykket et par huse ned ad gaden mod lyskrydset. Men det bliver emnet for en anden post på bloggen.

Personalet i cafeen er i træning til madlavning og catering - som går til diverse Københavnske firmaer, mandag - torsdag, for fredag er der lukket. Det er ofte psykisk sårbare mennesker der arbejder der, forklarer leder Lene Helvad.

Hun siger også at cafeen gerne vil have flere kunder - både til frokost og catering.

Desværre er der begrænsede åbningstider, så begge steder er kun tilgængelige for folk med god tid midt på dagen. Og det ligger bestemt på det stille stykke af Griffenfeldsgade.

Men er du her en dag omkring middag (mandag-torsdag)? Så ring til mig og og lad os udveksle historier om gade over en gammeldags frokost

Ingen kommentarer:

Send en kommentar